Tuesday, May 24, 2011

Program Wording For Thank You

Ampelovlastara pickle (and a prize ...)


A prize is always welcome. Well my grEAT , since I was honored to try 2 recipes from my blog, the barley and pasta skioufichta , and to present on her blog in Italian and gave me a very nice prize. See presentations here and here . This is an honor more and the prize!

I turn I'll give it to those who commented on the previous post (as I said before I find it very difficult to choose some blogs, so throw on some "atypical" options ...). That is:


Angeliki L.
Pansofix
Irida
Blonde
Mia maria
Kitchen stories
Elena
Marina
Annamaria
Gvarvakis
Penelope
foodjunkie.eu
manousina


Let us now look at the pickle us.

shoots of Vine time they are loving and forgiving. Later become woody and tough. Strictly, therefore, seasonal ingredients! As even anticipate, let γευτούμε. Μπορούμε να τους φτιάξουμε με κρέας, βρασμένους σκέτους σαν σαλάτα με μπόλικο λαδολέμονο ή λαδόξιδο, και αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε για περισσότερο time we can make pickles.



With this pickle chopped give another taste of lemon in patatosalates In baked in yogurt sauce, in dako with tomato, and where we think we can match the taste of vines. Replaces capers many uses ...


Ingredients (for one liter jar):


pound ampelovlastara purified by thick and hard parts
200 ml water ( λίγο λιγότερο από μια κούπα)
1 γεμάτη κουταλιά χοντρό αλάτι (20 γραμμάρια)
1 κούπα ξύδι από σταφύλι
Μισή κούπα λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κοφτό κουταλάκι χρωματιστά πιπέρια.


Επί το έργον:


Πλένουμε καλά τα αμπελοβλάσταρα. Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει and zematame for 10 minutes. Drain and let them come to room temperature.

Dissolve salt in water (I put it in multi and με ένα δυο πατήματα του κουμπιού διαλύεται ). Βάζουμε στο βάζο λίγα βλαστάρια, λίγα σπυριά πιπέρι, το ένα σκορδάκι, και επαναλαμβάνουμε ως ότου τελειώσουν όλα materials. Add the salt water, vinegar, and finish with oil to ensure that we will maintain toursaki (another admirable quality olive oil).

Store in jar in a cool place and wait for 1 month as they open it.
Note:
If we can put them and other μυρωδικά στο βάζο όπως π.χ αρισμαρί (δεντρολίβανο) ή φύλλο δάφνης ή μάραθο που έχουμε ζεματίσει μαζί με τα φύλλα.




0 comments:

Post a Comment