H δική μου εκδοχή a favorite dessert ...
Festival today and tomorrow celebration! Agia Fotini, the Samaritan. The church in our area, the most αγαπητά. Και το πανηγύρι της πολυπληθέστατο κάθε χρόνο. Η γιορτή κινητή, συνδέεται με την ημερομηνία του Πάσχα.
Από πίνακα του δανού painter Carl Bloch (1834-1890). |
in our house and we had extra reason to celebrate St. Light grandmother and our illuminated many eventually our family was common for her grandmother! Between them and my sister's favorite!
My mother went every year as the bread in the church and brought us to the holy grace. In the church is well. Christ himself ζήτησε νερό από την Αγία Φωτεινή όπως λέει η παράδοση γι αυτό και στις περισσότερες εικόνες της υπάρχει πηγάδι...
Κι εγώ θα σας κεράσω την πορτοκαλόπιτα with my own variations for the celebration of my sister and although she will be a sweet online only after we close ...
Because vegetable oil δεν χρησιμοποιώ ποτέ, την πρώτη φορά που την έφτιαξα χρησιμοποίησα μαργαρίνη. Το κλασικό βιτάμ. Μια φορά που ήθελα να τη φτιάξω όμως, έτυχε να μην έχω βιτάμ και έβαλα το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο (0,3 οξύτητα!) που έχουμε την τύχη να παράγουμε στην Κρήτη. Έγινε μια χαρά και το καθιέρωσα. Ξέρω, ξέρω, θα πείτε βαρύ δεν is some sweet oil;
Not all olive oils! There is oil so fine and light that is not at all embittered and gives great results!
My first variant is then olive oil.
The second is the addition of orange marmalade (or other citrus) στην πορτοκαλόπιτα. Ιδίαιτερα αν είναι σπιτική και έχει μέσα μικρούτσικα κομματάκια φλούδας, της δίνει απίστευτο άρωμα! Δοκιμάστε τη και θα δείτε ότι θα την to establish portokalopites you. If you do not have homemade jam, see the alternative materials ...
Materials:
Pie:
3 / 4 cup good quality olive oil
4 eggs
1 cup sugar
3 vanilla
zest 2 oranges
1 tub of yoghurt (can be and 2%)
½ pound thin crust
1 baking (3.5 teaspoon)
3 tablespoons orange marmalade (or other citrus)
Alternatively, if we do not have homemade jam, boil an orange to soften the peel, changing the water 1-2 times, remove the pips (If) and grind in multi, or use ½ cup chopped sweet orange with the syrup, while reducing sugar.
Syrup:
1,5
sugar The juice of two oranges used for zest, filled with water to have 2 cups liquid.
1 cinnamon stick 5 cm
at work:
Beat in the mixer (it is the hand mixer in this sweet) oil with eggs and sugar to become a homogeneous mixture. Add the yogurt, vanilla, zest, baking, jam and whisk again to dissolve and yogurt jam.
continue without the mixer: a tear to pieces a pastry leaves and add to mixture, stirring each time. We must do this and go to mix all else lasposoun sheet.
When you finish all the cards, let the mixture rest για 15 λεπτά και το αδειάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ (το δικό μου έχει μήκος 39 cm) ή σε ταψί 30-32 νούμερο (δεν πειράζει αν γίνει και πιο λεπτή, γι αυτό αναφέρω το 32)
Leave cool.
Boil syrup ingredients for 10 minutes from the time you start the boiling syrup and cold with our hot sweet syrup.
Allow to pull and serve. We can accompany with a scoop of ice cream vanilla or chocolate or just a chocolate sauce.
Comments:
1) If your oil is extra virgin light, use margarine.
2) I put in a Pyrex portokalopita because I To check if cooked well and the bottom. This sweet if not cooked thoroughly, and muddy the syrupy taste of losing.
3) If you want να «στεγνώσετε» τα φύλλα κρούστας για 10 λεπτά στον αέρα του φούρνου για να σπάνε πιο εύκολα και να εξασφαλίσετε ότι δεν θα λασπώσουν. Ακόμη μπορείτε να τα αφήσετε out from the pack for over half an hour stretched out in a tray.
4) in the syrup and we can put two cups of sugar if you like the "very sweet" sweet. Then I boil 8 minutes only.
5) If we do not have orange zest (after the summer Valencia offered only for juice), put 1 tablespoon jam above and we remove a spoonful of sugar from the pie.
0 comments:
Post a Comment