from one week to another xefountosane the vineyards in our region. Up προχθές έπρεπε να διασχίσεις ένα αμπέλι για να μαζέψεις μια μαγεριά και τώρα δεν κάνεις δυό βήματα…Τα αμπελόφυλλα, και σε λίγο τα αμπελοβλάσταρα, έχουν τη their place in many recipes. According to many researchers, the cultivation of grapes in Greece began in Crete (by other than Θράκη).Η αμπελουργία μας λοιπόν έχει βαθιές ρίζες που φτάνουν μέχρι τη μινωική εποχή. Μην ξεχνάμε ότι ο Διόνυσος είναι γαμπρός του Μίνωα ! Κατά μία εκδοχή του myth of Theseus stole Ariadne when he wanted to make a stop at Naxos to relax after the adventure with the Minotaur ... So this έκανε δώρο στον Μίνωα τα πρώτα πολύτιμα κλήματα!
Όλα τα προϊόντα του αμπελιού έχουν σημαντική θέση στην κρητική γαστρονομία. Από where to start: The grapes, raisins, wine, raki, the grape, the molasses, vine leaves, ampelovlastara, the angourida , all contained in the diet us. Even the vine branches have their place in our cooking and are the foundation for a wonderful recipe for roast, where the meat is "lying" above σε κλήματα και ψήνεται σε ξυλόφουρνο!(η εκδοχή με χοιρινό εδώ ). Η επινοητικότητα της μαγείρισσας των περασμένων εποχών δεν άφηνε τίποτα από όσα της gave the bounty of nature without exploiting it and build.
The classic recipe is not chicken. Does lamb, stuffed με τυριά και στάκα και τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα. Θα δώσω άλλη φορά την «αμαρτωλή» συνταγή. Την «πείραξα» λοιπόν -αρκετά- για να γίνει πιο διαιτητική και πιο υγιεινή. Εντάξει με το αρνάκι είναι άλλο πράμα, αλλά και το κοτόπουλο δεν είναι άσχημο και είναι σαφώς πιο υγιεινό και πιο διαιτητικό.
Υλικά:
3-4 chicken breast fillets (not as ugly and thigh fillets)
5-6 chopped sun dried tomatoes in oil (or 2 small tomatoes cut into round slices)
80-100 grams Cretan cheese (cut into sticks 3-4 or several smaller)
Salt and pepper A few sprigs fresh thyme or a teaspoon dried (εναλλακτικά ένα κουταλάκι ρίγανη)
1 κουταλιά ελαιόλαδο για τα φιλέτα και ½ κούπα για το ταψί
Χυμός ενός μέτριου λεμονιού.
5-6 αμπελόφυλλα για κάθε chicken breast (3-4 if you are leg) blanched as in stuffed .
at work:
Put in water with 2 tablespoons of vinegar φιλέτα για 20-30 λεπτά (αυτό το κάνω πάντα με τα κοτόπουλα ιδιαίτερα του εμπορίου ). Τα στραγγίζουμε, τα ανοίγουμε και τα πλαταίνουμε . Τα χτυπάμε με το σφυράκι για τα σνίτσελ να λεπτύνουν λίγο. Τα αλατοπιπερώνουμε και αν προσθέσουμε ξηρό θυμάρι ή ρίγανη το βάζουμε κι αυτό σ’ αυτή τη φάση. Βάζουμε και την κουταλιά το λάδι mix to be oiled and let another ten minutes.
The amount of cheese depends on how strict the diet ... |
Στρώνουμε 6 αμπελόφυλλα σε κατάλληλη επίπεδη επιφάνεια, απλώνουμε ένα ένα φιλέτο , τις φετούλες από τα ντοματάκια , τη γραβιέρα, το φρέσκο θυμάρι. Τυλίγουμε το ρολάκι ώστε να παίρνουμε και τα φύλλα στο εσωτερικό του . Δένουμε με κλωστή.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά στο φούρνο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο για να μην είναι εντελώς ρευστό το τυρί και we go to cut, remove the strings and cut into slices. Accompanied by green salad or fries ryzaki.
Comments:
1) The filling is open to variations in the type of cheese (feta, cream cheese, assorted yellow cheese, etc.), and the type of herbs. Very good version and the taste and appearance is to put a rocket or basil pesto with garlic, chopped fennel and sautéed with some onion, spinach με άνηθο κλπ. Φυσικά κάθε περίπτωση θα έχει και άλλο γευστικό αποτέλεσμα
2) Μπορούμε να μη βάλουμε λεμόνι αλλά να τα ψήσουμε μόνο με το λάδι. Μετά θα κάνουμε μια σάλτσα ντομάτα και θα τα σερβίρουμε …κοκκινιστά.
3) Μπορούμε να τα τυλίξουμε ένα ένα σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο αλλά τότε πρέπει να βάλουμε περισσότερο oil on fillets are otherwise very ... milk and water.
4) It is understood that the recipe made with frozen, or grape leaves from jar. In the last όμως πρέπει να προσέξουμε το αλάτι μας, αλλιώς δεν θα τρώγονται τα ρολάκια μας.
0 comments:
Post a Comment