Wednesday, May 4, 2011

Pain Below Navel After Ceserean

Tsourekakia (Easter biscuits)

Ή απλώς κουλουράκια  ή μπισκότα βουτύρου...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Άλλωστε έχουμε ακόμη Χριστός Ανέστη!

Αν και έχουν περάσει οι μέρες του Πάσχα τα κουλουράκια βουτύρου είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Μάλιστα όταν είναι τραγανά , μοσχοβολιστά και διατηρούνται αρκετές μέρες , δεν υπάρχει λόγος να μην φτιάχνονται και τις υπόλοιπες εποχές. Ξαναφτιάχτηκαν κατόπιν εορτής από τη γιαγιά, για να συμπεριληφθούν σε δέμα για ένα κοριτσάκι που τα περιμένει στον Πειραιά! (Φιλάκια γλυκιά μου, καλώς όρισες).

Τώρα θα μου πείτε: γιατί τσουρεκάκια, κουλουράκια is not it? Here in Crete we go "backwards" in the names of our Easter .... The cookies tell us tsourekakia. Cretan Traditional Easter breads , Not just cakes, but more "psomenia" galatera to say (because kneaded with milk and no water, even in yeast) or Easter cookies. These λοιπόν που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει κουλουράκια, εμείς όταν τα φτιάχνουμε το Πάσχα τα λέμε τσουρεκάκια. Και αυτά που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει τσουρέκια, εμείς τα λέμε κουλούρια...

Ποιός άραγε ξέρει πώς προέκυψε αυτό... Η λέξη τσουρέκι πάλι τούρκικης προέλευσης είναι (από το τούρκικο çörek προέρχεται σύμφωνα to "Major Greek Dictionary of Tegopoulos-Fytrakis) so in areas likely to be used allios.Afto with many names such as έλεγα στο προηγούμενο post για τους ντολμάδες .

Στο τετράδιο των συνταγών μου υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για τσουρεκάκια. Της μαμάς ,της Grandmother of theiadon of such and such lady, such and such a neighbor. With ammonia, ammonia-free with a little butter, with much butter with margarine, and margarine. The itinerant are our beloved family. It is old and this is evidenced by the amount of butter is certainly half oka, whether converted σε γραμμάρια.Επίσης προφανώς τα περίπου 1300 γραμμάρια του αλευριού, είναι μάλλον τα στρογγυλοποιημένα 1280 γραμμάρια της οκάς!


Υλικά:


640 γραμμάρια butter
1,5 cup sugar (for Glykatzi and 1-2 tablespoons more)
3 egg yolks and an even 1-2 in the coating
1 shot of cognac
1 wineglass Alushta milk or 1 water glass (measured in water glass and 150 ml, ie 3 / 5 of a dosing cup)
2-3 vanilla or 1 teaspoon liquid βανίλλια ή (το άριστο) 1 μπαστουνάκι βανίλιας
1 φακελάκι μπέικιν
1300 γραμμάρια περίπου μαλακό αλεύρι, και ίσως λίγο ακόμη (ή όσο σηκώσει!!!)


at work:


Beat the butter with the yolks and sugar until white and fluffy very well at medium speed. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλλιες, το γάλα ή την αλουσιά και το μισό αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά slowly and remaining flour until it become a regular dough.
do any cross as my mother ...
Let it rest κανένα μισάωρο. Τα πλάθουμε σε απλά σχήματα γιατί η ζύμη αυτής της συνταγής είναι πού εύθραυστη και δεν δίνει μεγάλα κορδόνια για πολλά και σύνθετα σχήματα.

 Δίνει όμως τραγανά τσουρεκάκια που μοσχοβολούν.Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν.


Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με μια ή δυο κουταλιές νερό (ανάλογα το μέγεθος).
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς (προθερμασμένος oven) for half an hour or until golden.

kept sealed in an airtight container for several days. (Two three remaining from those που έφτιαξα τη μεγαλοβδομάδα, είναι σαν να έχουν γίνει σήμερα).


Παρατηρήσεις:


1) Παλιά, χρησιμοποιούσαν στακοβούτυρο που έπρεπε να κτυπηθεί αρκετή ώρα με τα αυγά και τη ζάχαρη για να σπάσει η βαριά μυρωδιά του.Δεν υπήρχαν και μίξερ και ήθελε ώρα και κόπο το κτύπημα. Αργότερα , σύμφωνα με σημειώσεις σε περιθώρια παλιών τετραδίων, ανάμείγνυαν με φυτίνη το στακοβούτυρο ή έβαζαν μαργαρίνη και φυτίνη και τύπου Κερκύρας. Τώρα χρησιμοποιούμε βούτυρο γάλακτος αγελαδινό (από βάζο) ή τύπου Κερκύρας, ή μείγμα τους. Οποιοδήποτε καλής ποιότητας βούτυρο τέλος πάντων. Εγώ , αν έχω καλό στακοβούτυρο, βάζω 1-2 κουταλιές and from this account of the value of the total.
2) If you use unwashed become more efthrasta. Milk makes a little more stable.
4) These cookies lag in appearance compared with baked ammonia are very elastic dough, but we compensate with great taste. If the dough does not 'lift' λίγο αλεύρι ακόμη, μπορεί να απλώσουν λίγο. Εμένα μ’ αρέσουν έτσι γιατί γίνονται πιο «μπισκοτένια», αλλά προσθέτω λίγο αλεύρι για τα επόμενα ταψάκια…
5) broken a great base for cheese cakes and pastries this type. If that is left over, why are kept so well that if we want to "get rid" use it for other uses ...
6) In addition to the Easter period, and we make cuts like butter cookies stalemate.

0 comments:

Post a Comment