Thursday, April 14, 2011

Walima Dresses 2011 Groom

chip - Stack - stakovoutyro

Absolutely Cretan smells and tastes!

Some recipes, and it is difficult to run is difficult material! And I do not mean, of course, only some national recipes with exotic υλικά από μέρη μακρινά. Κάποια υλικά που παλιότερα υπήρχαν σε πολλά σπίτια κυρίως της υπαίθρου, είναι δυσεύρετα στις μέρες μας.
Η τσίπα
long time looking for the chips, the raw material to fix stakovoutyro and show it on the blog. It was not easy to find even in shops with cheese προϊόντα. Εν τέλει βρήκα πάλι από τη γειτονιά μου!
Δυο καλοί μου γείτονες, απ’ αυτούς που λέμε νοικοκύρηδες με το κάθε ντως πράμα, διατηρούν ακόμη λίγα προβατάκια mainly for family needs. When one day I said to Mrs A. I want a little chip told me very willingly and voluntarily "I bring you da '. My brought yesterday, and my mother, which of course is today's recipe said, "Well why the gemosi become stakovoutyro!. Now what's to blame moons the stakovoutyrou I can not understand ...
know it is hard to find today's chips so my recipe is literally a few. But to capture because stakovoutyro and the stack is the most typical Cretan products, although no longer produced in most industrialized methods deserve to know how they made in the past and what materials are prepared anyway.
First, the chip is the "crust" that makes the boiled goat's milk when left uncovered several hours. So the pick in order to obtain large quantities. You will see the chip χωριάτικα πρόβεια γιαούρτια. Του γάλακτος είναι παρόμοια, ίσως πιο παχιά και δεν ξυνίζει.
Η στάκα
Η στάκα και το στακοβούτυρο είναι παράγωγα της τσίπας.
Ας δούμε πώς προκύπτουν. Οι ποσότητες αφορούν την ποσότητα τσίπας που είχα η οποία ήταν 550 γραμμάρια αλλά όπως θα δείτε δεν είναι δεδομένες.


Υλικά:


550 γραμμάρια τσίπα
5-6 κουταλιές αλεύρι κατά προτίμηση σταρένιο (πιθανόν να χρειαστεί λίγο ακόμη)
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά νερό


Επί το έργον:
Βάζουμε την τσίπα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αρχίζουμε να την ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προς την ίδια πάντα κατεύθυνση (γιατί άραγε;). Όταν αρχίσει να ρευστοποιείται ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Σε λίγο , ενώ η «κρέμα» αρχίζει να πήζει και να ξεκολά από τον πάτο της κατσαρόλας αρχίζει και βγάζει butter. The pour into a bowl and stirring. As it turns out we do not stop to butter mix.

add Intermediate and 1 tablespoon nero.Otan no longer comes another butter Remove the pot from the eye.
cream that was left is the stack, and butter collected είναι το στακοβούτυρο.


Η στάκα προστίθεται σε πολλά κρητικά εδέσματα και τα νοστιμίζει μοναδικά. Κορυφαία εφαρμογή είναι στα τηγανητά αυγά και σε πολλές κρητικές κρεατόπιτες. Είναι πολύ νόστιμη και μόνη της αλλά προφανώς είναι δυναμίτης θερμίδων...

Μετά από τρεις ώρες....
The stakovoutyro also has many applications. It smells more strongly than other animal butters but the smell is distinctive and enjoyable. A μικρή κουταλιά στακοβούτυρο κάνει μοναδικά τα ψητά μας, και τα ζυμαρικά μας και είναι αναντικατάστατο στο κρητικό πιλάφι , στο λεγόμενο γαμοπίλαφο .


Comments:


1) The temperature must be very low because the stack takes up as easily and is delicious when it has achieved so insipid is when tsiknosei. Let the butter will have disastrous consequences where to add ...

2) If the first tablespoons flour is not αφήσει βούτυρο η στάκα, προσθέτουμε ακόμα λίγο (1-2 κουταλιές) και  το νερό.

3) Η ποσότητα βουτύρου που παρασκευάστηκε από 550 γραμμάρια τσίπας ήταν περίπου ¾ koupas.Skefteite now that 1 liter of milk usually collect 2-3 tablespoons of chips! So you understand why it is valuable and butter and stack ...


4)Το σχόλιο που έκανε  ο Χατζίκος   στο post για τα   σφακιανά παξιμαδάκια  ήταν η αιτία να φτιάξω σήμερα τη στάκα αλλιώς θα την έφτιαχνα το Σαββατοκύριακο. Η τσίπα και η στάκα διατηρούνται κάμποσες μέρες στο ψυγείο και το στακοβούτυρο ολόκληρο χρόνο αν είναι σε γυάλινο δοχείο και στο ψυγείο. Εκτός ψυγείου ταγγίζει πιό σύντομα.


0 comments:

Post a Comment