Saturday, April 30, 2011

Commission On Sales Template

Xydochorta (and a snack ...)


Μια βόλτα στην εξοχή αυτή την εποχή ανοίγει την καρδιά μας και γεμίζει την κατσαρόλα μας! Χαρά Θεού ο Απριλομάης συνήθως. (Φέτος λίγο μας τα χάλασε ο Απρίλης αλλά χρειάζονται και οι βροχές λέει ο κόσμος της υπαίθρου).Αυτή λοιπόν την εποχή πρωταγωνιστούν στο τραπέζι μας τα ξυδόχορτα.

Σε λίγο τα σταχάκια μέχρι να ξεραθούν καλά καλά τα αγριόχορτα και να αρχίσουμε με τα βλίτα και το στίφνο. Δεν υπάρχει εποχή χωρίς χορταρικό στο κρητικό τραπέζι.Τα ξιδόχορτα είναι more resistant to drought than purely winter greens combined with fruit from chlorokoukia, ampelovlastara and retail boiled snails.


The most common xydochorta xydovrouves or as we say are stafylinakas o (daucus carota)
From Here

the choiromourida (ypochoiris-Hypochoeris cretensis),
From here

the mantilida (Chrysanthemum coronarium), without flowers ...
Από εδώ
η αβρωνιά  κι άλλα χόρτα, πιο ανθεκτικά στην ξηρασία από τα καθαρώς χειμωνιάτικα.


Ξυδόχορτα βραστά

Υλικά:
1 κιλό σταφυλινάκοι, χοιρομουρίδες , μαντηλίδες , κι άλλα χόρτα εποχής
Αμπελοβλάσταρα (προαιρετικά)
2 κούπες καρποί από χλωρά κουκιά (προαιρετικά)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ξύδι


Επί το έργον:


Τα ξυδόχορτα θέλουν καλό καθάρισμα γιατί είναι σχετικά τραχιά. Έτσι αφήνουμε very tender leaves of peaks and cut the rough edges. Like other greens, wash them very well. Leave them for a while in a pan with salted water. Έτσι αφήνουν τη σκόνη και τα χώματα που πιθανόν να έχουν.


Βάζουμε μπόλικο νερό με 2 κουταλιές αλάτι να βράσει. Αφού βράσει προσθέτουμε τα greens. Not cover the pot and make sure to cover everything from the water, pushing them with a slotted spoon. So stay green.

Αν προσθέσουμε καρπούς από κουκιά , διαλέγουμε ώριμα αλλά τρυφερά χλωροκούκια , τα σκίζουμε ώστε οι καρποί να έχουν μια χαρακιά στη μέση .Τους βράζουμε κανένα δεκάλεπτο μόνους και μετά προσθέτουμε τα χόρτα.
Όταν μαλακώσουν τα χόρτα και τα κουκιά, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με λάδι και μπόλικο ξύδι.



This time enjoyed by ...

Lamb or goat kopsidakia the pan.
Materials:


1 pound lamb (or lamb) cut σε μπουκίτσες (από το «χεράκι») ή παϊδάκια αρνίσια
Αλάτι –πιπέρι
2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό
1 ποτηράκι χυμό εσπεριδοειδών (λεμόνι και πορτοκάλι) ή κρασί (κόκκινο ή ροζέ)
½ ποτηράκι ελαιόλαδο


Επί το έργον:


Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το αλατίζουμε.Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ένα κουταλάκι λάδι και το βάζουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να ξεκολλά alone. The turn from all sides.

When you change colors, add half cup water and let it drink. Add constantly refreshing water ως ότου γίνει εντελώς.Περιμένουμε όμως κάθε φορά να το "πίνει" πριν ξαναπροσθέσουμε. Όταν πια είναι έτοιμο, βάζουμε το πιπέρι, το θυμάρι και αφήνουμε να στεγνώσει στο τηγάνι.

Τότε , προσθέτουμε το λάδι και γυρίζουμε απ’ όλες τις μεριές να πάρει χρώμα ψητού. Προσέχουμε να μη πιτσιλιστούμε.Στο τέλος add the citrus juice or wine. Serve hot with green salad or steamed greens.


Comments:

1) The lamb pan is very tasty and not dry. It also thaws much better than the grilled and made much faster.

2) Many put in a handful xidochorta Lianos snails in the last five minutes of boiling. I prefer to boil them separately, even if they serve the same πιάτο με τα χόρτα.

0 comments:

Post a Comment