Η θεία μου η Χ., η αδελφή my father was a prolific man, what we call large in modern Greek. The exuberant feelings, to hug, laughter, voices, in pounds, in food , στα γλυκά , στα κεντήματα, στα υφαντά. Ψυχή στις παρέες της. Νοικοκυρά από τις λίγες, μαγείρισσα μοναδική (γάμος δεν γίνονταν και να μην είχε το γενικό πρόσταγμα στα μαγειρέματα), υφάντρα των προικιών μας. Τίποτα μέτριο δεν ήθελε για μας! Τα καλύτερα! Πριγκίπισσες ήμασταν οι κόρες της κι οι ανιψιές της .
Γελούσε και γελούσαν και τα μάτια της, κι άνοιγε η καρδιά της, μα κι όταν μας μάλωνε δεν σήκωνε πολλά πολλά. Σούζα στεκόμασταν όλες μας! Με τα κορίτσια της , τις ξαδέλφες μου, I spent the first night and stay up all night with koritsokouventes secrets ... The memories of my childhood summers and many of my Easter holiday, is the flowery courtyard overlooking the deep blue of the Aegean Sea, and the radio itinerant Salesman who used it in all the villages of Crete tense:
"Oh this drives me crazy loom you say say say
like passing through the Strait of your female hell"
And
"The pedlar .... Spool crochet haberdashery many words
the itinerant'll do my love to find ... "
« Gone "and the village of my father is no longer the same for us ...
So my aunt has always gone on Easter cheese pies. Not one to two kilos of flour. Many! Countless great gone kalitsounia και ανάμεσα τους καταπράσινα μυρωδάτα λεμονόφυλλα. Δεν έχω φάει πιο νόστιμα ανεβατά καλιτσούνια από της θείας μου. Δεν είναι η συνταγή… Το χέρι της και η πείρα of the way he did ...
If you like once the kalitsounia the moment , its gone will love. For me, Easter is the leading μας γλύκισμα. Είναι γνωστά σαν στειακά καλιτσούνια αν και τα φτιάχνουμε σε όλη την ανατολική Κρήτη. Διατηρούνται περισσότερο από τα λυχναράκια και μπαίνουν uncooked and frozen. The following recipe is relatively simple-to-date measures, yeast and no yeast.
Homemade gone kalitsounia be large. When we'll buy you cut into 4 or six pieces. Recently, mainly tea and do it individually, usually portico μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
Υλικά: (για 1000-1200 γραμμάρια μυζήθρα)
Ζύμη:
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
½ κούπα νερό χλιαρό
2-3 κουταλιές αλεύρι
½ κούπα λάδι
¾ κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι πλήρες
Ξύσμα ενός λεμονιού
2-3 κόμπους μαστίχας (τους αλέθουμε 1 tablespoon sugar)
little salt (a "tweak»)
1 teaspoon machlepi
Approximately one pound of flour
Filling:
1000 - 1200 grams sweet cream cheese (athotyro for Chania)
1 cup sugar (or half cup of sugar and half honey)
1 egg
And the scent from the following versions:
a) 1 to 1.5 teaspoon cinnamon
b) 2-3 knots grinding gum, and a lemon zest
c) almond essence
Optionally, in all these scenarios μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο αβάρσαμο
Για γαρνίρισμα:
Τον κρόκο ενός αυγού αραιωμένο με 1 κουταλιά νερό
Σουσάμι paddy or amygdalaki net.
After firing (optional, but make a difference):
washed and dried lemon
at work:
Με τα τρία πρώτα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε ένα χυλό και τον αφήνουμε να φουσκώσει. Ωστόσο χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη, και yogurt for about 15 minutes on medium speed.
Stop the mixer and continue by hand. Add the yeast batter, zest, the gum, salt and flour gradually. It should be a soft dough as saying. The dough recipe says "Agni". That is not hard. Like wanting a little more flour ... Εμένα μου περισσεύει συνήθως μια κούπα από το κιλό, και το χρησιμοποιώ τελικά στο άνοιγμα του φύλλου. Αφήνουμε τη ζύμη να ανεβεί , σκεπασμένη σε περιβάλλον without currents.
Make the filling. Melt the cream cheese with a fork or puree the tool and add the sugar, egg, and herbs we like. Mix to homogenize.
When dough is ready, the press to come down and get a bit like orange knead on a floured surface and roll out a sheet of not very thin, about 3 mm. If sticky, sprinkle with flour.
Cut μικρούς ή μεγάλους δίσκους , και φτιάχνουμε τα καλιτσούνια μας με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτογραφίες (αν πατήσετε, μεγαλώνουν λίγο και φαίνονται καλύτερα).
Until the plan George did this time to test! The items that touch the pieces of dough, put a little water. Always I have a small glass next to Plastiras and take some water with your finger.
The rectangular, push in all four corners with something cylindrical stick (I use the back of a anoiktiri can, or the back of a pen-type big!).
Place in tins paved νε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να ανεβούν πάλι σκεπασμένα, φροντίζοντας να μη ακουμπά το σκέπασμα στην επιφάνειά τους. Όταν ανεβούν , τα αλείφουμε με egg and sprinkle with sesame or net amygdalaki the surface.
Bake at 150 to 160 degrees on middle rack of oven for 30-35 minutes or until golden. The last 10 minutes may be needed to cover with baking paper.
Remove them and remove them from lamarinakia because the "sweat" to the bottoms. Let it become lukewarm and kept in a lemon among them. Not to put one over the other in particular όσο είναι ζεστά, γιατί χαλάει η εμφάνισή τους και το φουσκωτό σχήμα τους. Συνήθως, όταν κάνουμε πολλά, τα στήνουμε όρθια το ένα πλάι στο άλλο αφού κρυώσουν.
At home I do not have time to stale, moreover, hold the 5-6 days-gone although I do double dosi.Otan we totally cool να τα τυλίξουμε σε μεμβράνη και να τα διατηρήσουμε για λίγες μέρες ακόμη στη συντήρηση, και για πολλές στην κατάψυξη.
Παρατηρήσεις:
1) I prefer the filling of upload gum and zest, while the lychnarakia habit of cinnamon. Sometimes I put avarsamo and sometimes όχι.
2) Τα τετράγωνα τα κλείνουμε να μη φαίνεται η μυζήθρα γιατί αλλιώς όταν ανεβούν ανοίγουν.
3) Στην κατάψυξη φυλάσσονται και άψητα. Τα βάζουμε σε οριζόντιο δισκάκι να παγώσουν και μετά σε σακουλάκια με χαρτί ανάμεσά τους. Όταν ξεπαγώσουν τα αφήνουμε να ανεβούν και τα αλείφουμε με αυγό κλπ.
4) Τα μικρά φυλλαράκια είχαν διάμετρο αυτή του σκεπάσματος του multi και τα μεγάλα τα έκοψα με πιάτο διαμέτρου 24 εκατοστών. Και πάλι μικρά είναι!
5) Ειδικά στα ανεβατά καλιτσούνια, το φύλλο δεν χρειάζεται να είναι πολύ λεπτό. Γενικά στα καλιτσούνια το φύλλο δεν είναι τόσο λεπτό όσο στις μυζηθρόπιτες . Φυσικά είναι θέμα γούστου…
6) Εναλλακτικά, αντί να κάνουμε ιδιαίτερη ζύμη για ανεβατά καλιτσούνια, κρατάμε λίγη από τη ζύμη των τσουρεκιών και με we make a similar filling kalitsounia gone.
7) The cream cheese should be 2-3 days to not have a lot of fluids (otherwise we put a clean cotton towel για λίγες ώρες για να στραγγίξει τα υγρά τη
8) Τα κρητικά τραγούδια που έχω βάλει, τα ερμηνεύει εξ ίσου υπέροχα και ο Κ. Μουντάκης. Έβαλα την ερμηνεία Xilouris because of me that I remember ...
0 comments:
Post a Comment